Läsglasögon i styrka +1 till +3
Prova hemma 30 dagar
Beställ 2 valfria par få fri frakt

Vad vi tror på

Vi på GLAS tror på att lämna världen i bättre skick än när vi kom och vill därför skapa hållbara produkter som ger mer än de tar. Vi tycker att en produkt ska vara hållbar i flera hänseenden. Materialet ska dels ha en så liten påverkan på miljön som möjligt, arbetsförhållanden för anställda i produktionskedjan ska vara schyssta och till sist ska kvaliteten på produkterna ska vara så pass hög att de håller över en lång tid.

 


Kiara ritning.

Vad vi skapar

Idag framställs läsglasögon till största delen av petroleum och är därför i huvudsak icke-förnybara.  

Livslängden är kort, de saknar (oftast) stil och är inte snälla mot vår planet. Det är varken klimatmässigt, socialt eller ekonomiskt hållbart.Kiara under tillverkning.

Tillsammans med Mazzucchelli, en familjeägd fabrik i norra Italien, har vi på GLAS skapat en båge av hög kvalitet som är helt fri från kemikalier och skadliga tillsatser. Materialet är biologiskt nedbrytbart på endast 110 dagar, vilket möjliggör att din båge kan återvinnas till 100 % efter att du har använt den. Linserna är färdigslipade i styrkorna +1 till +3 och är behandlade för att vara enkla att rengöra samt att motverka reflexljus.Kiara färdig!

Hur vi skapar det

Glasögon har traditionellt sett kostat orimligt mycket på grund av onödigt många mellanhänder.

Genom att arbeta direkt med vår fabrik kan vi hålla priset på en nivå som gör det möjligt för fler människor att äga ett par snygga glasögon av hög kvalitet och lång livslängd.

Stilrena och högkvalitativa glasögon behöver alltså inte längre betyda ett högt pris. Hos oss hittar du alltifrån stilrena modeller med kvalitativa metallbågar till eleganta och lite mer karaktäristiska glasögon med bågar i hållbar plast. Vilket par blir din favorit? 

Så tycker våra kunder

Trustpilot